Види випробувань

Матриці, що випробовуються.

  1. М’ясні та ковбасні вироби, кулінарні вироби із м’яса та птиці, консерви м’ясні та м’ясо-рослинні, жири тваринні, яйця та яйце продукти, желатин
  2. Молоко, кисломолочні продукти, консерви молочні, молоко та молочні продукти сухі, молочні продукти для дитячого харчування, сири, морозиво, казеїн, цукор молочний
  3. Риба свіжа, охолоджена та заморожена, рибні консерви та пресерви, ікра, молюски, ракоподібні та інші продукти моря
  4. Зернові та зернобобові культури, продукти їх переробки
  5. Цукор, кондитерські цукристі та борошняні вироби
  6. Свіжі, свіжозаморожені, сухі та консервовані, фрукти, ягоди, овочі, гриби та горіхи, продукція чайної промисловості, кава та кавові напої
  7. Олії рослинні та продукти їх переробки, інші продукти олійного виробництва
  8. Мінеральні та питні води, напої, пиво, вино, лікеро-горілчані напої, коньяки та інші алкогольні і безалкогольні напої напої
  9. Продукція бджільництва, сіль харчова, крохмаль і глюкоза харчова
  10. Консерванти харчові, підсолоджувачі, барвники, ароматизатори, харчові добавки
  11. Дієтичні добавки
  12. Сільськогосподарська сировина
  13. Грунт, торф, добрива
  14. Трихограми
  15. Препарати (агрохімікати, стимулятори росту, пестициди).

Показники за якими випробовуються.

1. ВИПРОБУВАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ ЗА ФІЗИКО-ХІМІЧНИМИ ТА ОРГАНОЛЕПТИЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ

  1. Масова частка вологи і сухих речовин
  2. Масова частка білку
  3. Масова частка жиру
  4. Масова частка солі
  5. Масова частка солерозчинних білків
  6. Масова частка загального фосфору
  7. Залишкова активність кислої фосфатази
  8. Масова частка крохмалю
  9. Масова частка хліба
  10. Кислотність, pH
  11. Йодне число
  12. Зола
  13. Окислюваність
  14. Ступінь окислювальної зіпсованості жиру
  15. Перекисне число
  16. Показник заломлення
  17. Масова частка речовин, не розчинних в ефірі
  18. Температура застигання жирних кислот (титр)
  19. Масова частка неомилюємих речовин
  20. Склад стеринової фракції
  21. Жирнокислотний склад
  22. Розчинність
  23. Визначення розміру частинок та масової частки дрібних частинок
  24. Прозорість розчину
  25. Жорсткість
  26. Сухий залишок
  27. Масова частка сірчаної кислоти
  28. Густина
  29. Масова частка цукру, цукрози
  30. Термостійкість
  31. Наявність аміаку
  32. Наявність перекису водню
  33. Чистота
  34. Кольоровість
  35. Масова частка ангідридів
  36. Масова частка редукуючих речовин
  37. Масова частка азотолетких сполук
  38. Буферність
  39. Масова частка сирого протеїну
  40. Масова частка йоду
  41. Клейковина
  42. Масова частка клітковини
  43. Зараженість шкідниками хлібних запасів
  44. Склоподібні зерна
  45. Доброякісне ядро, крупність помолу
  46. Пористість
  47. Вміст діоксиду сірки
  48. Масова частка сухого знежиреного залишку
  49. Масова концентрація сухого залишку
  50. Лужність
  51. Намокаємість
  52. Вміст оксиметилфурфуролу
  53. Масова частка компонентів
  54. Металомагнітні, мінеральні домішки, домішки рослинного походження, сторонні домішки
  55. Масова частка екстрактивних речовин
  56. Масова частка таніну
  57. Розмір
  58. Масова частка дріб’язку
  59. Масова частка ефірних масел
  60. Кислотне число
  61. Число омилення
  62. Неомиляємі речовини
  63. Вміст мила
  64. Нежирові домішки
  65. Мінеральні кислоти
  66. Масова частка нерозчинних домішок
  67. Масова частка фосфорвміщуючих речовин
  68. Масова частка летких речовин, прозорість
  69. Стійкість
  70. Масличність
  71. Активність уреази
  72. Ефірне число
  73. Масова частка діокисду вуглецю
  74. Масова частка солей
  75. Масова концентрація гідракарбонат-іонів
  76. Масова концентрація сульфат-іонів
  77. Масова концентрація іонів кальцію і магнію
  78. Масова концентрація нітрит-іонів
  79. Масова концентрація нітрат-іонів
  80. Масова концентрація азотовмісних речовин
  81. Масова концентрація хлорид-іонів
  82. Перманганатна окислюваність
  83. Масова частка екстракту
  84. Міцність
  85. Вміст сивушних масел
  86. Вміст ефірів
  87. Фурфурол
  88. Масова частка іонів
  89. Діастазне число
  90. Кількість пригорілих часток
  91. Ступінь етерифікації пектину
  92. Визначення картопляної хвороби хліба
  93. Визначення справжності
  94. Масова частка основної речовини

2. ВИПРОБУВАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ НА ВМІСТ ПЕСТИЦИДІВ (скринінг бази 926 хімічних сполук)

3. ВИПРОБУВАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ НА ВМІСТ ТОКСИЧНИХ ЕЛЕМЕНТІВ (33 елементи)

4. ВИПРОБУВАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ НА ВМІСТ НІТРАТІВ

5. ВИПРОБУВАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ НА ВМІСТ РАДІОНУКЛІДІВ

6. ВИПРОБУВАННЯ ХАРЧОВОЇ РОДУКЦІЇ НА ВМІСТ МІКОТОКСИНІВ

  1. Афлатоксин В1
  2. Афлатоксин М1
  3. Патулін
  4. Зеараленон
  5. Н-2, Т-2 токсин
  6. Дезоксиніваленол
  7. Фуманізину

7. ВИПРОБУВАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ НА ВМІСТ ГОРМОНАЛЬНИХ ПРЕПАРАТІВ

8. ВИПРОБУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ НА ВМІСТ ХАРЧОВИХ ДОБАВОК, БАРВНИКІВ ТА КОНСЕРВАНТІВ

  1. Масова частка бензойної кислоти (бензоату натрію)
  2. Масова частка сорбінової кислоти (сорбату калію)
  3. Масова частка аспартаму
  4. Масова частка ксиліту, сорбіту
  5. Масова частка сахарину
  6. Масова частка кофеїну
  7. Масова частка борної кислоти та бури
  8. Масова частка синтетичних барвників

9. ВИПРОБУВАННЯ НА ВМІСТ АНТИБІОТИКІВ

10. ВИПРОБУВАННЯ ЗА МІКРОБІОЛОГІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ

  1. Мезофільні аеробні та факультативно-анаеробні мікроорганізми
  2. Бактерії групи кишкових паличок
  3. Ентеробактерії
  4. Патогенні мікроорганізми, в т.ч. сальмонели
  5. Сульфітредукуючі клостридії
  6. Коагулопозитивні стафілококки
  7. Бактерії роду протея
  8. Дріжджі та плісняві гриби
  9. Молочнокислі мікроорганізми
  10. Clostridium botulinum
  11. Bacillus cereus
  12. Clostridium Perfringens
  13. Ентерококки
  14. Escherichia coli
  15. Желатинорозріджуючі бактерії
  16. Біфідобактерії
  17. Listeria monocytogenes
  18. Vibrio parahaemolyticus

11. ВИПРОБУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, ПРОДОВОЛЬЧОЇ ТА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ СИРОВИНИ НА ВМІСТ ГЕНЕТИЧНО МОДИФІКОВАНИХ ОРГАНІЗМІВ (ГМО)

12. АГРОХІМІЧНІ ТА МІКРОБІОЛОГІЯНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ГРУНТУ

  1. Еколого-агрохімічна оцінка стану поля, еколого – агрохімічна паспортизація поля
  2. Дослідження сольового складу водної витяжки солонцевих, засолених і зрошуваних грунтів
  3. Визначення вмісту мікроелементів у грунті
  4. Визначення катіонного та аніонного складу грунту
  5. Дослідження ґрунтів з кислою реакцією ґрунтового середовища та видачею рекомендацій щодо їх меліорації
  6. Розрахунок норм добрив із визначенням рухомих форм макроелементів в ґрунті
  7. Аналіз торфу та продукти його переробки для сільського господарства
  8. Дослідження тепличних грунтів
  9. Аналіз мінеральних добрив, органічних добрив
  10. Оцінка біологічних властивостей грунту
  11. Визначення чисельності грунтових мікроорганізмів за груповим складом
  12. Визначення токсичності грунту стосовно біотестів
  13. Визначення ферментативної активності грунту

13. ДІАГНОСТИКА ХВОРОБ ТА ФІТОПАТОЛОГІЧНА ЕКСПЕРТИЗА ПРОДУКЦІЇ РОСЛИННИЦТВА І ГРИБНИЦТВА

  1. Загальна фітопатологічна експертиза зерна пшениці, ячменю, вівса, жита, тритікале (включає визначення енергії проростання, схожості, заспореності сажками, в т.ч. летючою сажкою, вмісту склероціїв та гал нематод, ураженості проростків, та зараженості зерна патогенами)
  2. Діагностика хвороб рослин, посадкового матеріалу
  3. Визначення контамінації овочесховищ і тари мікроорганізмами
  4. Нематодологічний аналіз рослин
  5. Визначення якості посівного матеріалу їстівних грибів (включає визначення вологості, рН, чистоти та життєздатності)
  6. Надання рекомендацій зі зниження інфекційного фону приміщень
  7. Теоретично-практичний курс підвищення кваліфікації з відривом від виробництва “Діагностика хвороб культивованих грибів та ідентифікація їх збудників”
  8. Мікологічний і нематодологічний аналіз грунту та субтрактів для вирощування грибів
  9. Аналіз харчових продуктів, кормів та кормової сировини, промислових товарів, біодобавок на забруднення їх мікроорганізмами
  10. Вивчення грибостійкості різних матеріалів (папір, вироби технічні, матеріали полімерні та їх компоненти, покриття лакофарбні)
  11. Визначення фітосанітарного стану посівів сільськогосподарських культур
  12. Мікрофотографія мікроорганізмів
  13. Ідентифікація мікроміцетів до виду
  14. Виділення грибів у чисту культуру

14. РЕЄСТРАЦІЯ ЗАСОБІВ ЗАХИСТУ РОСЛИН (ЗЗР)

  1. Дореєстраційні випробування ЗЗР
  2. Випробовування біологічної ефективності та фітотоксичності ЗЗР
  3. Повний спектр екотоксикологічних досліджень ЗЗР
  4. Демонстраційні досліди

15. МОЛЕКУЛЯРНА ДІАГНОСТИКА ПРОДУКЦІЇ РОСЛИННИЦТВА ТА ТВАРИННИЦТВА.

  1. Виявлення та ідентифікація збудників інфекційних хвороб (лейкоз, туберкульоз та ін.) методом ПЛР в реальному часі та ІФА
  2. Генетипування та ДНК паспортизація цінних порід ВРХ, собак, коней
  3. Визначення патогенності вірусу пташиного грипу H5N1 (сіквенс гену гемаглютінину)
  4. Діагностика інфекційних захворювань рослин
  5. Кількісне визначення та ідентифікація ГМ-лінії сої, кукурудзи, ячменю, ріпаку, рису, цукрових буряків, картоплі (ПЛР)
  6. Генетичний аналіз та ДНК-паспортизація рослин