Очікується оптимізація лабораторної мережі Держспоживслужби України

Мережа державних лабораторій Держспоживслужби в областях та м.Києві буде оптимізована. Цим питанням займається робоча група, завдання якої  – проаналізувати пропозиції щодо оптимізації та розробити узгоджений варіант, який буде враховувати пропозиції всіх зацікавлених сторін.

Результатом проведення реформи лабораторної мережі повинно

Читати далі...

ISO/ТS 34700:2016 “Менеджмент в сфері забезпечення належних умов утримування тварин. Загальні вимоги та керівні вказівки для організацій в цепі поставок продуктів харчування”

Сьогодні все більшими темпами розвиваються фермерські господарства. Тваринництво – один з головних напрямків розвитку. При цьому забезпечення належних умов утримання курей, кролів, худоби та інших тварин на фермах тепер асоціюється з високим рівнем якості та безпеки харчових продуктів тваринного походження.

Читати далі...

Уряд затвердив Порядок ведення Реєстру сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал

Уряд затвердив Порядок ведення Реєстру сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал.

Документом встановлено процедуру внесення до зазначеного Реєстру органами з оцінки відповідності відомостей про сертифікати. Крім того, зобов’язано Міністерство аграрної політики та продовольства, яке є держателем Реєстру, забезпечити вільний,

Читати далі...

АМКУ, Мінагрополітики та Держпродспоживслужба посилять співпрацю

22 грудня 2016 року Голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв, Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий і Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа підписали Меморандум про співпрацю. Документ дозволить посилити

Читати далі...

Володимир Лапа та представники проекту ЄС окреслили подальші кроки у рамках міжнародно-технічного співробітництва

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа провів зустріч з експертами проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні». Під час зустрічі обговорювалися подальші практичні кроки Держпродспоживслужби та Проекту у рамках

Читати далі...

Розпочато процес оптимізації лабораторної мережі

Розпочато процес оптимізації лабораторної мережі

Під головуванням Першого заступника Голови Держпродспоживслужби Андрія Жука проводиться ряд виробничих нарад із керівниками головних управлінь, регіональних лабораторій ветеринарної медицини областей та м. Києва. Основною метою їх проведення є опрацювання пропозицій щодо оптимізації мережі державних лабораторій Держпродспоживслужби в областях та

Читати далі...

Вчені Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК і Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології представили свої наукові здобутки

23 грудня 2016 року в Українській лабораторії якості та безпеки продукції АПКвідбулося підсумкове розширене засідання Вченої ради УЛЯБП АПК та Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології.

   Начальник НДЧ Отченашко В.В. розповів присутнім про SWOT-аналіз та реформування науково-інноваційної

Читати далі...

Оприлюднено Інструкцію з профілактики та ліквідації сальмонельозу птиці

Оприлюднено Інструкцію з профілактики та ліквідації сальмонельозу птиці

Інструкцію з профілактики та ліквідації сальмонельозу птиці

Фахівці Держпродспоживслужби розробили Інструкцію з профілактики та ліквідації сальмонельозу птиці, яка затверджена наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19 вересня 2016 року №310, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 10 жовтня 2016

Читати далі...